Omgeving

Mar de Pulpi is een bloeiende stad nabij San Juan de los Terreros, gelegen aan de kust in Almeria, Spanje, aan de grens met Murcia. Mar de Pulpi heeft een geweldige schat, hun reusachtige Geode, die in 1999 werd ontdekt. Het is een grot die geheel gevuld is met kristallen van kwarts en amethist waar tot wel 10 personen tegelijk in kunnen.  Hij is toegankelijk voor publiek geworden sinds augustus 2019. Dit juweel van de natuur is een uniek fenomeen door zijn grootte, de perfectie en de transparantie van de kristallen. De populaire plaatsen Águilas (13 km) en Lorca (30 km) waar volop vertier is liggen vlakbij. 

Águilas

Is een kustplaats, met 28 kilometer mediterrane kustlijn, met 35 glorieuze stranden, waarvan vele wilde, ongerepte en natuurlijke stranden.

Het is een populair Spaans zomervakantieoord en heeft tijdens de zomermaanden een druk cultureel schema, met waarschijnlijk het beste zomer entertainmentschema in Murcia. In 2011 werd het nieuwe Auditorio y Palacio de Congresos Infante Doña Elena ingehuldigd, wat het culturele aanbod versterkt. Águilas Murcia (aguilastoday.com)

 

Activiteiten

Cultuur

 

Shoppen

In zowel Águilas en Lorca is ruim voldoende aanbod voor een leuke dag shoppen. Met diverse internationale winkels maar de Spaanse winkels ontbreken niet. Parque Almenara - Centro Comercial en Lorca (Murcia) .

 

Zomer kermis

 

Mountainbiken met uitzicht op de zee

Het Sierra del Aguilón-gebergte ligt dicht bij Mar de Pulpí, een beschermd ecosysteem van meer dan 680 hectare en tal van routes voor het genieten van bergsporten.

Hier kunt u genieten van een unieke ervaring waarbij bergroutes met toppen tot 500 meter op slechts een paar minuten rijden liggen, allemaal in de buurt van de zee en in een aantal unieke landschappen

Golf

Bij Mar de Pulpí kunt u golfen op de nabijgelegen golfbaan Aguilón, op slechts een paar minuten rijden met de auto. Bovendien kom je als Mar de Pulpí-gast in aanmerking voor een gereduceerde greenfee.

In de directe omgeving zijn twee 18-holes banen te vinden. Aguilón Golf ligt op minder dan drie kilometer van de ontwikkeling; en Desert Spring Golf ligt in het typische woestijnlandschap van Almeria.