De Krog Imkerij & Fruit


Het ontstaan van imkerij de Krog

In het jaar 2013 is Robbie gestart met de bijen. Hij weet nauwelijks iets van het bestaan van deze nuttige insecten af. Het duurde dan ook niet lang, of Robbie werd lid van de lokale bijenvereniging. Geheel zonder enige kennis begon hij aan het bijenavontuur. Omdat er heel wat bij komt kijken om goed voor de bijen te kunnen zorgen, was er in het begin contact met andere leden over het wel en wee van de bijen. Hoe meer hij over bijen leerde, hoe enthousiaster hij werd! 

Bijen, hommels en vlinders leven van nectar. Dit vinden ze in bloeiende bloemen en planten. Maar er zijn steeds minder stukjes bloeiende natuur te vinden. Nederland wordt in rap tempo volgebouwd en de tuinen worden steeds minder groen ingericht.

Door de vele bestrating, en tuinen zonder bloeiende planten, hebben de bijen steeds meer moeite om voldoende voedsel te vinden. Nectar en stuifmeel zijn noodzakelijk voor deze nuttige insecten. Hij legde een bloemenweide aan om de bijen een handje te helpen door het zaaien van een bloemenmix waar bijen dol op zijn. 

Onze imkerij 

Onze Nederlandse honing koop je rechtstreeks uit onze eigen imkerij. Daarmee zijn we uniek in Nederland, dat is onze kracht. Want doordat wij het hele proces van honing maken in eigen beheer hebben, weten we ook zeker dat van alle honing die we jou aanbieden zowel de kwaliteit als de smaak 100% in orde zijn.

 


Honing gezond en geneeskrachtig

Honing is een natuurproduct dat voor 80% bestaat uit glucose, fructose en een klein aandeel andere suikers. Net zoals andere suikerhoudende producten moet het dus met mate geconsumeerd.

In tegenstelling tot rietsuiker of bietsuiker bevat honing echter nog allerlei vitamines, mineralen en enzymen. De bioactieve stoffen in honing hebben bewezen positieve effecten. Honing is gezond en geneeskrachtig.

  • Honing tegen hoest en zere keel
  • Honing gezond voor sporters
  • Honing op wonden
  • Stuifmeel - bijenbrood
  • Bijen gif tegen reuma
  • Propolis als natuurlijke ontstekingsremmer

Een mens kan zijn voeding aanvullen met artificiële voedingssupplementen in pillen en tabletten of met 100% natuurlijke producten die uit zichzelf rijk zijn aan allerlei aanvullende elementen.